Traditioner

Traditioner:

Julefrokost

December står i hyggens tegn og så skal der selvfølgelig også holdes julefrokost. Hver gruppe, i børnehaven holder deres egen gruppejulefrokost, hvor børnene selv er med til alle forberedelserne. Formiddagen går med at tilberede al den dejlige mad og dække det fine julebord. Vi leger julelege, julesanglege og synger de mange skønne julenisse sange vi kender. Denne dag er rigtig rar og der bliver hygget ekstra omkring spisningen af al den dejlige mad. Grupperne holder ikke nødvendigvis julefrokost på samme dag.

Julefest

Julefesten har fast tradition for at starte i Ødis kirke, hvor børnene optræder med snag/musik eller andet, personalet syntes kunne være oplagt. Derefter vi går til institutionen på Byvej og hvis vi er rigtig heldige kommer Julemanden også forbi. Vi hygger med kager/brød, (som forældre tager med),leg og hyggesnak. De ældste børn går   på Plejehjemmet Vesterled, hvor de synger nogle julesange og det til stor glæde for beboerne.

Fastelavn

Fastelavn er en fast tradition i Børnehuset Søbo. Denne ene dag om året er huset fuld af prinsesser, ridder, Spiderman, havfruer og meget meget mere. Det er en dag, hvor der er lagt op til fest og ballade. Gruppevis slår vi ”Katten af tønden” og der bliver fundet en kattekonge og en kattedronning på hver gruppe. Hvert år inviterer Plejehjemmet Vesterled en gruppe børn til at komme og slå ”Katten af tønden” og  så synger vi alle de mange gode fastelavnssange som vi kender for beboerne. Dette foregår på samme dag, hvor de andre grupper også holder fastelavn.

Bedsteforældredag

Hvert år i Maj/juni inviteres børnenes bedsteforældre til en bedsteforældre dag i institutionen. Her har de mulighed for at hygge sammen med deres børnebørn i formiddagstimerne. Der kan være forskellige aktiviteter til bedsteforældredagen. Fx kan institutionen afslutte et indianerprojekt på bedsteforældredagen - så har børn og bedsteforældre mulighed for at lave forskellige indianer aktiviteter eller også planter og sår vi blomster på vores legepladser. Mulighederne er mange og det er altid en super hyggelig dag for børn og voksne. 

Legepladsdag 

Dette er en dag hvor forældre og børn tilbyder deres arbejdskraft fra sidst på eftermiddagen. Her får vi lavet mange af de reparationer der er behov for inde og ude. Det er her forældrene hjælper os med nye tiltag på fx legepladsen, nyt sand i sandkasserne, male arbejde osv.. Det er en meget hyggelig og effektiv dag. Bestyrelsen sørger for, at der er god mad og drikke til det hårdt arbejdende folk.

Sensommerfest:

Vi ved endnu ikke, hvordan høstfesten kommer til at foregå, men børnene vil optræde med et eller andet, som har relation til læreplanstemaerne.

Vi vil også som tidligere år hygge med fælles spisning og evt. forskellige aktiviteter.

Bestyrelsen er med i planlægningen af sensommerfesten sammen med personalet.

Der kommer indbydelse senere.